Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås

Ingredienser - 4 person(er)

250 g äggnudlar
1 st kyckling, grillad
1 st wokmix, förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
2 msk rapsolja, + 2 msk rapsolja
3 st lime
0,5 tsk strösocker
1 msk fisksås
3 msk koriander, hackad
3 msk jordnötter, hackade

Tillagning
Jordnötter och thaidressing lyfter den här salladen och ger både smak och sälta.
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.
3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.
4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.
5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.

Ca 660 kcal per portion, 25 g fett, 43 g protein, 62 g kolhydrater

recept från

No comments: