Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin
Kock: Ernst Kirchsteiger TV-program: Sommar med Ernst
Ernsts goda långpannebröd med mozzarella är lätt att baka.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 90 min

Deg:
25 g jäst

2 tsk havssalt

3 dl vatten, fingervarmt

1 tsk honung

7 dl vetemjöl special

Topping
:
150 g mozzarella

150 g parmesan

1 dl pumpafrön

2 dl kalamataoliver (urkärnade)

5 kvistar rosmarin, färsk

2 msk olivolja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Deg
Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke.
3. Tillsätt flingsalt och rör om tills jästen löst sig.
4. Häll i resten av det ljumma vattnet och rör om.
5. Häll i honungen.
6. Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg.
7. Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka.
8. Lägg kakan direkt på plåten.
9. Topping
Skär upp mozzarellan och lägg på brödkakan.
10. Hacka oliverna grovt och lägg på brödet.
11. Riv grova skivor parmesan och smula sönder över.
12. Ta ett par rejäla rosmarinkvistar och lägg på.
13. Låt jäsa 30 min.
14. Placera brödet i mitten av ungen och grädda till fin färg, ca 20 min.
15. Ringla lite olivolja över och servera.

No comments: