Chickensallad with mango and sprouts

4 Chicken Breast or Tenderloins about 1/4 lb each  (4 st  kycklingfilé(er), ca 100 g styck)
2 Potatoes, boiled and chilled   (potatis kall och kokt)
1  mango(s)
1  avocado
2 Tomatoes (2 st  tomat(er))
1 small red onion (1 st  röd lök(ar), liten)
2 oz Feta cheese (50 gram  fetaost, pastöriserad)
2 slices of bread (2 skiva(or)  fullkornsbröd)
1 tbsp butter (1 msk  smör)
3 tbsp olive oil (3 msk  olivolja)
1 garlic clove (1 st  vitlöksklyfta(or))
1 lime (1 st  lime)
2 tbsp Balsamic vinegear (2 msk  balsamvinäger, vit)
salt and pepper (salt och peppar)
1 boz of Alfalfa sprouts (1 paket  alfalfagroddar)
10 black olives (10 st  svarta oliver)

Instructions
1. Cut the chicken into small pieces and fry it in a frying pan with butter until all pieces are cooked through. Peele and cut the potato, mango, avocado, tomato and red onion into pieces or slices. Cube the feta cheese.

(Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör tills bitarna är genomstekta. Du kan också koka kycklingbitarna i lättsaltat vatten. Skala och skör potatis, mango, avokado, tomater och rödlök i bitar eller skivor. Dela fetaosten i kuber.)

2. Make the bread croutons by cutting the bread into cubes and fry them in the frying pan. 

(Tärna brödskivorna och stek dem frasiga i smör.)

3. Mix all the ingredients for the dressing, add chicken, potatoes and vegetables on a plate and drizzle the dressing over it. 

(Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg upp kyckling, potatis och grönsaker på ett fat och ringla över dressingen.)

4. Decorate with the bread croutons, alfalfa sprouts and olives. 
(Dekorera med brödkrutonger, alfagroddar och de svarta oliverna.)

http://www.tasteline.com/Recept/Kycklingsallad_med_mango_och_groddar

No comments: