Oven Baked Hamburger Omelette

Filling
1 lb Ground Beef (400 gram  köttfärs)
salt and pepper (salt och peppar)
2 cloves of Garlic (vitlöksklyfta(or))
1 Yellow Onion (gul lök(ar))
3 tbsp water (msk  vatten)
 1 1/2 tbsp tomatoe paste (1,5 msk  tomatpuré)
Thyme (timjan)

Bottom
4  Eggs (ägg)
1 dl  Heavy Cream (grädde)
2 tbsp butter (msk  smör)
1 tsp Oregano (tsk  oregano)

Cover
2 dl shredded cheese  (riven ost)
1 dl  Heavy Cream (grädde)
0,5 dl  crème fraiche (can be substituted for sour creame with some heavy creme added to it)
10  Cocktail Tomatoes (cocktailtomater)

Instructions:
1. Heat the oven to 440 F (Sätt ugnen på 200 grader.)

2. Chop Onion and garlic, fry in a pan, add ground beef, and brown it. Add salt and pepper, add water, tomato paste and thyme, let it cook on low heat until water has evaporated.

(Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.)

3. Beat the egg, cream and oregano, por in a grease pan. Bake in the oven for 8-10 minutes, take out from the oven and add the filling on top . Raise the Oven Temperature to be 480 F.

(Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.)

4. Spread the meat sauce mixture on top of the baked egg mixture. Mix Heavy Creame, creme fraishe and cheese in a separate bowl, pour this mixture on top of the meat sauce mixture. Slice the cocktail tomates and sprinkle them on the top. Put everything in the oven for about 10 minutes until the cheese melts and it is nicely browned.

(Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.)

http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna

No comments: