Indiska Lammjärpar med linser



1  stor rödlök
1  förpackning kokta gröna linser, (380 g)
400 g lammfärs
2msk+2msk konc kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2msk+1msk garam masala
2 burkar körsbärstomater, (á 400 g)
1 ask spenat, (70 g)
Tillbehör
3 d  basmatiris eller couscous large


  1. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.  
  2. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. 
  3. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra under lock ca 10 min.  
  4. Rör ner linser och spenat och låt koka upp. Servera järpar och sås med ris eller couscous.
Allt Om Mat
http://www.alltommat.se/recept/Indiska-lammjarpar-med-linser-18508