Not So Holy Meatballs


3 msk  ströbröd
1 dl  mjölk
1,5 tsk  malen spiskummin
1 st  vitlöksklyfta(or), pressad
0,5 msk  ingefära, riven, färsk
500 gram  nötfärs
3 msk  smör, eller ghee
1 dl  vatten
2 dl  grädde
1 st  kanelstång/stänger, ca 4 cm
1 krm  cayennepeppar
0,5 tsk  koriander, malen
0,5 tsk  gurkmeja
salt och nymalen svartpeppar
1 kruka(or)  koriander

Tillagning

1. Blanda ströbröd, mjölk och kryddor. Låt svälla några minuter. Tillsätt köttfärs och 1 1/2 tsk salt och blanda till en smidig smet.
2. Rulla köttbullar och stek i smör eller ghee ca 5 minuter.
3. Häll i vatten, grädde, kanelstång, cayenne, koriander och gurkmeja i stekpannan. Låt allt koka ihop 5 minuter. Smaka av.
4. Före servering slänger du på en näve hackad koriander och rostade mandelflagor som garnering.

Receptet kommer från David Batras kokbok "Inte så tråkiga indiska mat". Bilder Wolfgang Kleinschmidt

http://www.tasteline.com/Recept/Oheliga_kottbullar