Apelsin Kyckling med Bulgur


Dadlar, russin, fikon – allt passar lika bra till bulgurn. Nötterna får gärna vara salta, till exempel cashew- eller jordnötter.
Portioner: 4 pers,
Tid: 20 min
4 kycklingfiléer (à 150 g)
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 liten purjolök
1 msk + 1 msk smör
½ dl hackad torkad frukt
½ dl grovhackade nötter
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
smör till stekning
1 apelsin


1. Koka bulgur i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn
3. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek dem i smör tills de är genomstekta, 4–5 min på varje sida. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Häll apelsinsaften över kycklingen och tillsätt skalet.
4. Servera kycklingen med apelsinsky och bulgur.
Näring/portion: Ca 510 kcal, 12 g fett, 44 g protein, 53 g kolhydrater.