Brita Tårta

150 g mjukt smör
1,5 dl socker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

4 äggvitor
2 dl socker

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulorna. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt. Blanda till sist ner mjölken. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna ganska hårt, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Bred ut marängen över bottensmeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter tills marängen har fin färg. Låt svalna. Dela bottnen på hälften, flytta över ena bottnen på serveringsfat, fyll enligt önskemål och lyft den andra bottnen över. Fyll tårtan högst några timmar innan servering så blir den inte mosig. Dekorera.

Jag fyllde och dekorerade tårtan med ett riktigt tunt lager lemon curd, 4 dl vispad grädde och massor med delade, färska jordgubbar.

No comments: