Färska vårrullar med jordnötsdipp


Portioner: 4 (ca 16 rullar)
Tid: 30 minuter
Vårrullar:
1–2 morötter
3 avokador
400 g tofu, naturell eller marinerad (finns ofta kyld i anslutning till ostdisken)
7 stänger salladslök
3 dl cashewnötter
150 g böngroddar (färska el konserverade)
en kruka färsk koriander
ca 16 rispapper (finns i lite större mataffärer eller butiker med asiatiskt sortiment)
Dippsås:
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl hett vatten
1/2 dl sweet chili-sås
2 msk japansk sojasås
1 msk sesamolja

1. Skala moroten och skär i tunna skivor, skiva avokado, tofu och salladslök, hacka nötterna grovt.
2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan morot, avokado, tofu, salladslök, nötter, böngroddar och några blad koriander i en avlång hög på mitten. Slå in rullar enligt beskrivning på paketet.
3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål. Tillsätt sweet chili-sås, sojasås och sesamolja och servera.


Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

No comments: