Festlig söndagssallad

Portioner: 4
Tid: 30 minuter
550 g potatis (ca 16 små)
4 ägg
3 stora eller 10 små tomater
1 avokado
50 g spenat eller rucola
1 burk svarta bönor, ca 400 g (ca 3 dl kokta)
100 g bacon eller kallrökt lax
75 g grönmögelost
1 dl gräslök
Dressing:
3 msk olivolja
1 1/2 msk lime- eller citronjuice
1 tsk senap
1 tsk worcestershiresås
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
550 g potatis (ca 16 små)
4 ägg
3 stora eller 10 små tomater
1 avokado
50 g spenat eller rucola
1 burk svarta bönor, ca 400 g (ca 3 dl kokta)
100 g bacon eller kallrökt lax
75 g grönmögelost
1 dl gräslök
Dressing:
3 msk olivolja
1 1/2 msk lime- eller citronjuice
1 tsk senap
1 tsk worcestershiresås
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

En ljummen potatissallad, inspirerad av amerikansk ”cobb salad”, serverad med en pigg dressing. Den som vill byter ut bacon mot rökt lax eller marinerad tofu. Recept på brödet hittar du här.

1. Lägg potatis och ägg i en kastrull. Låt koka upp. Ta ur äggen efter 6 min. Låt potatisen koka klart.
2. Skär potatis, ägg, tomat, och avokado i bitar, skölj spenat och bönor.
3. Strimla baconen, stek knaprig. Blanda alla nämnda ingredienser i en skål. Smula ner osten och klipp över gräslök.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och servera till.

No comments: