Köttfärssås med röda linser

Portioner: 4
Tid: 30 minuter
pasta (gärna fullkorn) för 4 pers
1 lök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
250 g nötfärs
1 1/2 dl röda linser
500 g krossad tomat
3-4 dl vatten
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl grädde (kan uteslutas)
1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
oregano efter smak, torkad eller färsk
nymalen svartpeppar
lite japansk sojasås
parmesanost till servering

Det är inte svårt att minska mängden kött i en rätt, utan att smaken försämras. Röda linser gör till exempel köttfärssåsen snarast mustigare!

1. Hacka lök och vitlök. Fräs snabbt i olja i en gryta. Tillsätt färs och bryn lätt.
2. Tillsätt sköljda torkade linser, tomatkross, den mindre mängden vatten, tomatpuré, grädde och buljong och låt puttra 20 minuter under lock. Rör om då och då, tillsätt vatten till önskad konsistens.
3. Koka pasta enligt anvisning på paketet.


4. Smaka av såsen med oregano, peppar och sojasås och servera med nykokt pasta och lite parmesanost på toppen.

No comments: