Kycklingbollar med citronpasta

Kycklingbollar med citronpasta

Portioner: 4
Tid: 30 minuter
500 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
1 krm svart- eller vitpeppar
1 tsk torkad dragon
3/4 dl ströbröd
rapsolja att steka i
Citronpasta:
pasta för 4 peroner
50 g parmesanost
1 citron
4 msk olivolja
Till servering:
grönsaker, t ex kokt broccoli, ärtor eller sojabönor och paprikaringar.

1. Häll soja, peppar och dragon i en bunke. Tillsätt färs och ströbröd och arbeta ihop till en jämn smet. Låt svälla några minuter. Forma köttbullstora bollar av smeten och stek gyllene i olja medelvarm panna.
2. Riv osten och pressa citronen. Fördela citron, ost och olja på varje tallrik: 1 msk citron, 1 msk olja och 1/2 dl parmesanost. Hoppa över om någon inte vill ha.
3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Koka också grönsakerna.
4. Fördela den nykokta pastan i tallrikarna och rör om så att osten smälter. Servera med grönsaker och kycklingbollar till.

No comments: