Laxtacos i tortillabröd


Portioner: 4
Tid: 30 minuter
ca 550 g lax (gärna MSC-, ASC- eller KRAV-märkt)
2 tomater
3 dl kidneybönor, kokta
50 g babyspenat (eller andra bladgrönsaker)
2 dl majs
2 dl riven ost
3 avokado
¾ dl gräddfil
örtsalt och vitlök efter smak
rapsolja att steka i
3–4 msk tacokrydda
1/2 dl vatten
tacosås i burk
färsk koriander för den som vill
6–8 tortillabröd (gärna majs- eller fullkorn)
Har du provat att byta köttfärsen mot lax? Om inte är det dags nu!

1. Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Skölj bönor och spenat och låt rinna av. Lägg upp grönsaker och ost i små skålar.
2. Mixa avokado med gräddfil. Smaka av med örtsalt och vitlök.
3. Hacka laxen fint. Stek den någon minut i olja i medelvarm stekpanna. Tillsätt tacokrydda, fortsätt steka under omrörning och tillsätt 1/2 dl vatten. Rör om någon minut till, tills laxen är genomstekt, dvs. inte geléig i mitten.


4. Servera direkt med tortillabröd och sås och tillbehör medan laxen är varm.

No comments: