Tomatöverbakad torsk

Tomatöverbakad torsk

Portioner: 4
Tid: 40 minuter
400 g vit fisk, t ex ett fruset torskblock (gärna MSC-, ASC- eller KRAV-märkt)
1/2 tsk salt
1 liten gul lök
rapsolja
500 g krossad tomat
2 msk grädde
1 krm peppar
2 tsk oregano
1 dl riven ost
Till servering:
bulgur för 4 pers (gärna fullkornsbulgur)
Grönsaker, till exempel kokt blomkål, majs och morötter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär den frysta fisken i 2 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsfast form, ca 20x25 cm, salta på fisken. Täck med folie och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter. Folien går bra att återanvända.
3. Hacka löken fint. Fräs den snabbt i olja en kastrull. Tillsätt krossad tomat, grädde, peppar och hälften av oreganon. Låt småputtra i väntan på fisken.
4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
5. Ta ut fisken, häll tomatsåsen över. Ställ in i ugnen igen, utan folie, i 15 minuter. Strö över osten, och grädda i ca 5 minuter till, tills fisken är klar, dvs inte geléig i mitten
6. Ta ut fisken, smula över resten av oreganon. Servera till tillsammans med grönsaker och bulgur.

No comments: