Torskfrittar med potatismos

Torskfrittar med potatismos
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
Mos:
1,2 kg potatis, gärna mjölig sort
en klick fett
ca 1 dl mjölk
peppar och lite salt
Frittar:
400 g torskfilé (tinad)
1 ägg
2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk torkad dragon
2 krm paprikakrydda
1–2 dl panko (finns i större mataffärer och butiker med asiatiskt sortiment)
rapsolja till stekning
Sås:
1 1/2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
vitlök och en nypa örtsalt
Till servering:
1 broccolihuvud
2 dl kokta ärtor
3–4 morötter i stavar


De här frittarna, som smaksatts med paprika och dragon och serveras med potatismos, är milda och frasiga. Den som vill byter ut några av potatisarna mot sötpotatis eller morot. Panko, asiatiskt extra frasigt ströbröd, kan ersättas med vanligt ströbröd.

1. Skala potatis, skär i bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
2. Hacka fisken, blanda med ägg, ströbröd, salt och kryddor. Forma små biffar, vänd i panko och stek i olja ett par minuter på varje sida i medelvarm panna.
3. Blanda ingredienserna till såsen.
4. Koka broccolin mjuk, värm ärtorna. Skala och skär morötterna i stavar.
5. Häll det mesta av vattnet från potatisen, tillsätt fett och stöt till mos. Tillsätt mjölk till önskad konsistens. Smaka av med peppar och lite salt och servera.

No comments: