Yakiniku på lövbiff

Yakiniku på lövbiff
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
4 port ris, gärna råris
400 g lövbiff
1 morot
rapsolja att steka i
3 msk sesamfrö
1–2 dl finstrimlad purjolök
Sås:
1–2 finhackade vitlöksklyftor
1–2 msk finhackad färsk ingefära
1/2 dl soja (japansk)
1 tsk socker
1 1/2 msk sesamolja
Till servering:
Ca 400 g grönsaker, t ex blomkål, edamamebönor och paprika.
Eller mjölksyrade grönsaker, t ex kimchi.
En lite förenklad variant på klassikern. Om tid finns kan köttet gärna få marinera en stund i såsen.

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla köttet fint och skär moroten i tunna stavar.
2. Blanda ingredienserna till såsen: vitlök, ingefära, soja, socker och sesamolja.
3. Gör i ordning grönsakerna.
4. Fräs morötterna ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt köttet och bryn köttet ett par minuter.
5. Tillsätt såsen och puttra ihop en minut eller tills köttet är genomstekt. Strö över purjohack och sesamfrön och servera. För nötigare smak kan du gärna rosta sesamfröna i torr stekpanna någon minut, bara så att de tar lätt färg.
6. Servera köttet tillsammans med ris och grönsaker.

No comments: